De vorbă cu Chef Cristian Oprea

1. Ai o experiență de peste 20 de ani în domeniu. Ai putea lucra oriunde in lume. De ce Otopeni?
Bună întrebare. În momentul în care am fost chemat să văd restaurantul Mode pur și simplu s-a produs o chimie profesională. Am simțit că aici este locul unde pot crea magia mea!

2. Ce îți place la restaurant Mode?
…îmi place totul: are o notă fresh…este altceva…altcumva, simt că aici este locul meu și cred că acest oraș are nevoie de un refresh culinar.

3. Să ne întoarcem în timp. Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru gătit?
Hmmm…pasiunea pentru gătit mi-am descoperit-o alături de mama de când eram mic. O urmăream cu mare admirație și mă minunam mereu când simțeam mirosul cald și dulce al mâncării pe care o făcea și încă o mai face, mulțumesc lui Dumnezeu!

4. De ce ai nevoie ca să obții mâncărurile așa cum îți dorești?
În primul rând este nevoie de pasiune, de dragoste pentru mâncare…apoi vin lucrurile practice: este esențial să lucrezi cu materie fresh și de bună calitate, ceea ce am în restaurantul Mode, și, bineînteles…să ai frâu liber la ingrediente și combinații culinare, să ți se accepte propunerile și ideile, ceea ce este valabil 100% pentru acest restaurant.

Meniuri care te-ar putea interesa

Comenzi online

Meniu evenimente

5. Ce înseamnă pentru tine o mâncare bună?
O mâncare bună înseamnă în primul rând calitatea materiei prime pe care o folosim și abia după aceea trecem la arta de a combina gusturile și, nu în ultimul rând, prezentarea. O mâncare bună ne bucură nu numai papilele gustative, dar și simțurile olfactive și vizuale.

6. Se poate mânca și sănătos și gustos?
Desigur. Afirm cu toată încrederea că se poate mânca și gustos și sănătos atât timp cât știi ce faci…spun asta pentru că, din păcate, sunt foarte mulți oameni în bucătărie care fac asta din obligație, fără să cunoască măcar basic-ul acestei meserii.

7. Spune-ne cum arată o zi din viata ta.
O zi din viața mea…ies la restaurante sperând să descopăr gusturi și arome noi, socializez cu prietenii și în timpul liber explorez țara noastră, care este superbă!

8. Care este sloganul după care te ghidezi în viață?
Sloganul meu profesional este: „Magia bucătariei este ca din ceva simplu să faci ceva minunat.”, iar ceva după care m-am ghidat mereu în viață…am fost mereu atent să reușesc fără să fac rău nimănui…și cred că am reușit asta!

9. Tu gătești din pasiune. Îți place să și ieși în oraș sau preferi să mănânci doar ce e făcut de tine?
Trebuie să recunosc că acasă nu gătesc. Prefer să ies în oraș să cunosc oameni noi, să socializez cu prietenii și să descopăr arome și gusturi atipice. Este un moment de relaxare și o sursă de inspirație culinară.

10. Care este mâncarea ta preferată din meniu? (felul1, felul 2 și desert)
Mâncarea mea prefarată este Chopino, un melanj de fructe de mare care îți răsfață pur și simplu papilele gustative, pe locul 2 este brânza brie cu chutney de caise, iar dacă mă întrebați de desert…cheesecake-ul este demențial de bun!!!