Căsătoria este unul dintre cele mai importante legăminte din viaţa unui om. Întemeierea unei familii şi alegerea unei persoane cu care să îţi petreci tot restul vieţii sunt lucruri de preţ, pe care nu ar trebui să le iei de-a gata. De aceea, este esenţial să păstrezi iubirea, respectul şi înţelegerea de-a lungul fiecărui moment al căsniciei, dar şi să aniversezi momentele speciale într-un mod cât mai special pentru tine şi jumătatea ta. Cadourile pentru aniversarea căsătoriei se pot adapta într-o mulţime de feluri la relaţia pe care o aveţi, pasiunile pe care le împărtăşiţi sau lucrurile care vă fac fericiţi. De asemenea, anii de căsătorie se pot celebra cu ajutorul unor evenimente frumoase, alături de familie şi prieteni. Indiferent că este vorba de cadouri, evenimente, vacanţe sau orice alt tip de celebrare, nu sari niciodată peste sărbătorirea anilor de căsătorie. Astfel, vei avea ocazia să creezi amintiri frumoase alături de cei dragi, dar şi să întăreşti relaţia pe care o ai cu jumătatea ta. Dacă îţi doreşti să descoperi noi moduri de a celebra aniversarea nunţii, am pregătit pentru tine idei de cadouri pentru aniversarea căsătoriei pe ani, dar şi câteva idei pentru organizarea de evenimente aniversare:

1. Idei de cadouri la aniversarea căsătoriei pe ani

idei-de-cadouri-la-aniversarea-casatoriei

Fiecare aniversare a căsătoriei are câte un simbol, care te poate ajuta să alegi cele mai inspirate cadouri pentru a celebra un nou prag al relaţiei:

 

 • Aniversarea de 1 an a căsătoriei – Aniversarea de un an a căsătoriei are ca simbol principal hârtia. De aceea se şi numeşte “nuntă de hârtie”. Pentru această ocazie poţi dărui cărţi, agende sau caiete speciale, dar poţi şi să te gândeşti la ceva simbolic. O idee bună este o scrisoare de dragoste, scrisă de mână, pe hârtie, pe care să o dăruieşti partenerului tău.
 • Aniversarea de 2 ani a căsătoriei – Pentru această aniversare, tema principală este bumbacul. Optează pentru piese vestimentare din acest material, fie că este vorba de ceva simplu, ca un tricou sau de piese elegante ori personalizate
 • Aniversarea de 3 ani a căsătoriei – Simbolul aniversării de 3 ani este pielea, aşa că poţi alege pantofi, genţi sau curele de ceas din acest material. Nu trebuie neapărat să fie din piele naturală, ci poţi opta pentru piele ecologică dacă vrei să protejezi natură.
 • Aniversarea de 4 ani a căsătoriei – Fructele sau florile pot defini această aniversare, aşa că încearcă să îi dăruieşti jumătăţii tale. Optează pentru platouri cu fructe, fructe decorative sau buchete speciale de flori.
 • Aniversarea de 5 ani a căsătoriei – Pentru această ocazie încearcă un cadou realizat din lemn: o figurină, o statuetă, un obiect de mobilier sau o bijuterie cu inserţii de lemn.
 • Aniversarea de 6 ani a căsătoriei – Fierul, un metal rezistent şi versatil defineşte aniversarea de căsătorie cu numărul 6. Poţi alege o piesă de mobilier specială din acest material.
 • Aniversarea de 7 ani a căsătoriei – Pentru cea de-a şaptea aniversare optează pentru cadouri din lână sau din cupru. Puloverele din lâna de calitate sunt o super idee de cadou, de asemenea şi piesele de artă sau bijuteriile cu inserţii de cupru.
 • Aniversarea de 8 ani a căsătoriei – Ceramică şi bronzul sunt ideale pentru a celebra ce-a de opta aniversare de la căsătorie. Încearcă să alegi vaze sau obiecte decorative speciale din ceramică sau obiecte cu inserţii de bronz, de la sculpturi şi până la bijuterii.
 • Aniversarea de 9 ani a căsătoriei – Salcia este reprezentativă pentru ce-a de-a nouă aniversare, aşa că poţi opta pentru orice are legătură cu aceasta, de la tablouri ce o reprezintă şi până la o vacanţă specială în care să organizezi o excursie într-o zonă cu minunaţii ale naturii.
 • Aniversarea de 10 ani a căsătoriei – Tablă sau aluminiul simbolizează aniversarea cu numărul 10. Nu trebuie neapărat să optezi pentru obiecte din aceste materiale, ci mai degrabă pentru lucruri care să simbolizeze puterea, rezistenta şi rezilienta. În cazul bijuteriilor, diamantul este o alegere bună, iar ca metale preţioase, aurul şi argintul.
 • Aniversarea de 11 ani a căsătoriei – Pentru aniversarea cu numărul 11, oţelul este simbolul desemnat. Cea mai simplă opţiune, cu care nu poţi da greş, sunt bijuteriile din oţel.
 • Aniversarea de 12 ani a căsătoriei – Optează pentru materiale precum mătasea sau pânză, fie în obiecte vestimentare sau obiecte de artă, cum ar fi tablourile. Mătasea şi pânza sunt simbolurile aniversării cu numărul 12.
 • Aniversarea de 13 ani a căsătoriei – Dantela este un simbol al aniversării de 13 ani a căsătoriei, aşa că alege cadouri fie din dantelă, fie care să simbolizeze fineţea, luxul sau elegantă.
 • Aniversarea de 14 ani a căsătoriei – Fildeşul reprezintă aniversarea cu numărul 16. Nu trebuie să optezi pentru obiecte din fildeş, ci mai degrabă pentru cadouri care să păstreze aspectul acestuia, culoarea sau rezistenţă.
 • Aniversarea de 15 ani a căsătoriei – Pentru a 15-a aniversare a căsătoriei încearcă să achiziţionezi un cadou din cristal, simbolul universal al celui de-al 15 an de căsătorie. Poate fi vorba despre pahare, veselă sau bijuterii.
 • Aniversarea de 16 ani a căsătoriei – Ceară este simbolul aniversării de 16 ani. Nu trebuie să alegi figurine de ceară neapărat, ci poţi încearcă să alegi un cadou care să păstreze strălucirea, duritatea şi maleabilitatea cerii. Argintul poate reprezenta o alegere inspirată.
 • Aniversarea de 17 ani a căsătoriei – Piesele de mobilier sunt o super alegere pentru aniversarea de 17 ani. De la piese mici, cu efect mare şi până la piese de rezistenţă, precum fotolii cu design clasic, alege ceva care să aibă o însemnătate pentru relaţia ta.
 • Aniversarea de 18 ani a căsătoriei – Pentru această ocazie porţelanul este simbolul pe care îl cauţi. Optează pentru orice cadou din acest material sau care are o asemănare cu porţelanul.
 • Aniversarea de 19 ani a căsătoriei – Jadul simbolizează al 19-lea an de căsnicie. Alege bijuterii cu jad sau cadouri ce păstrează culoarea verde specială a acestei pietre sau strălucirea acesteia.
 • Aniversarea de 20 de ani a căsătoriei – Veselă din porţelan este o opţiune excelentă pentru aniversarea cu numărul 20. Alege veselă din materiale speciale, cu inserţii deosebite sau modele în culori inedite.
 • Aniversarea de 25 de ani a căsătoriei – Nunta de argint se sărbătoreşte la împlinirea a douăzeci şi cinci de ani de căsătorie. Simbolul acesteia este bineînţeles argintul. Bijuteriile din argint, veselă din argint sau orice alt tip de decoraţiuni cu acest metal sunt o super opţiune. Ţine cont de preferinţele partenerei sau partenerului tău atunci când alegi cadoul pentru nuntă de argint. Dacă oferi în dar cadouri pentru alte cupluri la nuntă de argint şi nu şti exact ce şi-ar dori, atunci încearcă daruri clasice, cu care este dificil să dai greş. Un bun exemplu sunt seturile de tacâmuri din argint sau micile decoraţiuni realizate cu acest material, precum statuetele. Vazele cu inserţii din argint şi ele o alegere bună, în special dacă cuplul are astfel de obiecte decorative în casă.
 • Aniversarea de 30 de ani a căsătoriei – Cadourile tradiţionale pentru aniversarea de 30 de ani a căsătoriei au ca piesa centrală perlele. Acestea simbolizează unicitate, puritate şi onestitate, exact aşa cum ar trebui să arate o căsnicie trainică. De asemenea, perlele simbolizează înţelepciune şi divinitate, ceea ce le face cea mai bună alegere pentru a aniversa o astfel de ocazie. Alege bijuterii cu perle, de la coliere şi până la cercei sau brăţări, decoraţiuni cu aceste pietre sau pentru obiecte personalizate încrustate cu perle. Dacă îţi doreşti să creezi un obiect personalizat, încearcă un ceas sau un tablou cu un mesaj deosebit, care să conţină mici inserţii de perle. În cazul cadourilor pentru bărbaţi, nu trebuie să alegi bijuterii cu perle, ci poţi opta pentru obiecte care să imite culoarea şi strălucirea acestora, de la butoni pentru cămaşa şi până la ceasuri cu inserţii albe.
 • Aniversarea de 35 de ani a căsătoriei – Cea de-a 35-a aniversare a căsătoriei este simbolizata de coral. Coralul reprezintă longevitatea şi succesul, două atribute esenţiale, care se celebrează odată cu cea de-a 35-a aniversare a căsniciei. Simbolul coralului poate fi super versatil atunci când vine vorba de idei de cadouri. Poţi alege corali decorativi, pe care cuplul să îi folosească ca decoraţiuni sau poţi alege tablouri, statuete sau vaze cu inserţii de coral. Culoarea coral poate fi şi ea subiectul cadoului la aniversarea de 35 de ani. Bijuterii, piese vestimentare sau piese de mobilier, orice în culoarea reprezentativă a oranjului roşiatic va fi o idee inspirată.
 • Aniversarea de 40 de ani a căsătoriei – În drumul spre celebrarea a jumătate de secol de căsnicie se afla aniversarea de 40 de ani, care este la fel de importantă. Simbolul este rubin, o piatră ce semifica frumuseţe, putere, înţelepciune şi protecte. De asemenea, rubinul este asociat cu pasiunea şi cu flama eternă a iubirii. Bijuteriile cu rubin, dar şi cadourile ce au ca inspiraţie culoarea rubinului sunt o super alegere, fie că este vorba de obiecte de decor, piese de artă, de mobilier sau piese vestimentare speciale.
 • Aniversarea de 45 de ani a căsătoriei – Albastrul unic al safirului va fi simbolul aniversării a 45 de ani de la data căsătoriei. Safirul reprezintă înţelepciune, loialitate şi sinceritate, virtuţi fără de care o căsnicie frumoasă nu poate rezista. Alege decoraţiuni inspirate de culoarea unică a safirului, bijuterii cu safir sau piese de mobilier de culoarea frumoasei pietre. De asemenea, poţi opta pentru buchete de flori în nuanţe albăstrui. Pentru bărbaţi, ceasurile cu inserţii albastre sunt o super idee, fie în zona cadranului, fie în zona curelei.
 • Aniversarea de 50 de ani a căsătoriei – Nunta de aur se celebrează la împlinirea a 50 de ani de căsătorie. Cadourile vor fi destul de simplu de ales, fie realizate din metalul preţios, fie de culoare aurie sau cu inserţii din aur. Dacă îţi doreşti să faci în dar un buchet de flori, optează pentru violete, care simbolizează credinţă, modestie şi afecţiune. Acestea sunt perfecte pentru a celebra jumătate de secol de la data nunţii.

2. Evenimente pentru aniversarea căsătoriei: cum le organizezi?

evenimente-pentru-aniversarea-casatoriei

Ca să organizezi un eveniment de succes pentru a aniversa căsătoria, trebuie să ţii cont de câteva aspecte esenţiale:

 

 • Sezonul – Sezonul este unul dintre cei mai importanţi factori în organizarea de evenimente. Vei avea nevoie de o locaţie care să se potrivească vremii de afară. Spre exemplu, pentru petrecerile de vară, poţi opta pentru terase, grădini sau locaţii în aer liber, în timp ce iarna îţi vei dori o locaţie interioară, accesibilă şi ce oferă parcare în apropiere pentru că invitaţii tăi să nu înfrunte vremea rea sau să aibă dificultăţi în a ajunge la destinaţie. De asemenea, nu uita că indiferent de sezon trebuie să faci rezervări din timp, aşa că nu aştepta până în ultima clipă.
 • Zona în care se afla locaţia – Locaţia trebuie să fie într-o zonă pe placul sărbătoriţilor, însă să fie accesibilă. Dacă locuieşti în Bucureşti sau în oraşele din jur, atunci poţi opta pentru un restaurant de evenimente în Otopeni. Acesta va fi accesibil pentru persoane din mai multe sectoare şi oraşe. Fie că alegi un restaurant in Otopeni, în centrul Bucureștiului, la mare sau la munte, asigură-te întotdeauna că toţi oaspeţii tăi pot ajunge uşor la restaurant sau local şi oferă-le soluţii celor ce întâmpina dificultăţi.
 • Alege un meniu versatil – Secretul unui eveniment reuşit sta şi în alegerea preparatelor potrivite. Un meniu versatil înseamnă opţiuni vegane, vegetariene, mai multe opţiuni de preparate cu carne şi diversitate în ceea ce priveşte ingredientele. Fie că alegi servire tip bufet sau comanda la masă, asigură-te că invitaţii se vor bucura de un meniu divers.

 

 Aniversarea căsniciei este unul dintre cele mai frumoase momente din viaţa unui cuplu. Fie că este vorba de aniversarea de 1 an, 2 ani, 10 ani sau 40 de ani, fiecare prag al anilor de căsnicie are însemnătatea sa, simbolurile sale şi poate fi transformat într-un eveniment superb, în doi, în familie sau alături de toţi prietenii, colegii şi oamenii dragi. Atunci când alegi cadoul pentru aniversarea căsătoriei, inspiră-te din simbolurile de mai sus, dar ţine cont şi de ceea ce îşi doreşte jumătatea ta. 

 

Sursa foto: Pexels.com